Vrijeme održavanja: 09.01.2019. - 09.01.2035.

Objavljeno: 09. 01. 2019. , Ažurirano: 09. 01. 2019.

Auto promet Sisak d.o.o. prva je tvrtka u gradu Sisku kojoj je dodijeljeno pravo korištenja znaka Hrvatska kvaliteta, prva tvrtka u Sisačko-moslavačkoj županiji koja je dobila znak kvalitete za uslugu te prva u Republici Hrvatskoj koja je dobila znak Hrvatska kvaliteta za uslugu prijevoza putnika u cestovnom prometu.

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček čestitala je direktoru i svim djelatnicima Auto prometa: "Bez njihovog zajedničkog napora i truda koji pokazuju prema svim kategorijama putnika koji se koriste njihovim uslugama ne bi bilo moguće dobiti ovo vrijedno priznanje. Hvala i Hrvatskoj gospodarskoj komori koja je prepoznala kvalitetu našeg prijevoznika", rekla je gradonačelnica. 

Autopromet Sisak_Hrvatska kvaliteta_3.jpg

Sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i direktor Auto prometa Sisak d.o.o. Darko Majić; Izvor: HGK.

Auto promet obavlja uslugu prijevoza putnika s 44 autobusa na ukupno 24 linije, sa 136 polazaka dnevno. S ciljem poboljšanja i osuvremenjivanja poslovanja, u 2017. godini poduzeće je uložilo znatna sredstva u nabavu novoga sustava za naplatu, kontrolu i evidenciju putnika kojim osigurava veću dostupnost informacija, a detaljnijom analitikom mogu kvalitetnije približiti, osigurati i prilagoditi svoje usluge krajnjim korisnicima. Prošle je godine poduzeće obilježilo 60 godina postojanja te prateći trendove u potrebama pružanja kvalitetne usluge javnog prijevoza putnika, a u skladu sa planovima regionalnog razvoja područja na kojem djeluje, stručni tim Auto prometa Sisak izradio je studiju prometne izvodljivosti temeljem koje su poduzeću dodijeljena 22.792.540,00 kuna bespovratnih sredstava iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija za kupnju 20 novih autobusa.

"Najbrojnija kategorija putnika su naša djeca i zato smo krenuli u izdavanje slikovnica za djecu, ukrašavanje autobusa za Uskrs i Božić u kojima smo imali i predstave za djecu nakon čega smo im podijelili i prigodne kalendare. Sve te usluge bile su besplatne za djecu i to je jedan nad standard koji pružamo našim putnicima. Nismo zaboravili ni ostale kategorije putnika te smo ih na Dan žena darivali ružama i koncertom tamburaša u autobusu, a nastup tamburaša bio je poklon i našim putnicima na Staru godinu. Za dobivanje ovog priznanja bilo je važno i to što nakon više od desetak godina poslujemo pozitivno" istaknuo je direktor Auto prometa Darko Majić dodavši kako godišnje prevezu više od 1 500 000 putnika uz popuste prilagođene potrebama različitih kategorija građana. Uz subvencije učenicima i redovnim studentima koje osiguravaju Grad, Županija i Ministarstvo, poduzeće osigurava dodatnih 25 posto popusta redovnim studentima, dok donacijama pomaže u prijevozu osjetljivih skupina društva. 

Autopromet Sisak_Hrvatska kvaliteta_4.jpg

Predsjednik ŽK Sisak Boris Mesarić i sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček; Izvor: HGK.

Zadovoljstvo dobivanjem znaka Hrvatska kvaliteta izrazio je i predsjednik HGK – Županijske komore Sisak Boris Mesarić. "Stručna komisija prepoznala je rad i društveno odgovorno ponašanje Auto prometa Sisak, od modernizacije voznog parka u skladu s normama EU čime se smanjuje onečišćenje okoliša, do toga kako se osjećaju putnici, posebno djeca. Za ovakav način komunikacije s djecom koju radi Auto promet imam samo riječi hvale", istaknuo je Mesarić.

Mesarić je naglasio kako znakove Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko, zaštićene na međunarodnoj razini, poduzetnici od rujna prošle godine mogu steći i uz bespovratna sredstva putem Poziva na dostavu projektnih prijedloga Znakovi kvalitete. "Ova potpora Europskog fonda za regionalni razvoj u vrijednosti od 7,5 milijuna kuna omogućuje mikro, malim i srednjim poduzećima prijavu, evaluaciju i dodjeljivanje znaka kvalitete bez vlastitih ulaganja. Na natječaj se mogu prijaviti svi novi mikro, mali i srednji poduzetnici te već postojeći korisnici znakova kvalitete HGK za proizvode i usluge za koje još nemaju prava uporabe, a maksimalni iznos koji poduzetniku može biti dodijeljen je 75.000 kuna. Dodijeljeni vaučer pokriva troškove rada tehničke komisije i trogodišnji period prava na uporabu znaka", pojasnio je Mesarić. 

Autopromet Sisak_Hrvatska kvaliteta_2.jpg

Konferencija za novinare povodom dodjele znaka Hrvatska kvaliteta Auto prometu Sisak d.o.o.; Izvor: HGK.

Bespovratna sredstva dodjeljivat će se putem trajno otvorenog Poziva s rokom za podnošenje projektnih prijedloga do 29. lipnja 2020. godine, odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava. Projektni prijedlozi podnose se elektronički, putem sustava eFondovi.

Više informacija o dodijeljenom znaku kvalitete tvrtki Auto promet Sisak d.o.o. za uslugu prijevoza putnika u cestovnom prometu, o znakovima kvalitete te kako steći pravo uporabe znaka dostupno je na webu Znakova kvalitete HGK.