Dodjelom potpora male vrijednosti potiču se MSP-ovi na primjenu informacijske i komunikacijske tehnologije radi optimiziranja poslovnih procesa.

Objavljeno: 10. 07. 2018. , Ažurirano: 08. 01. 2019.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta (MGPO) objavilo je 9. srpnja natječaj Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT).

Ovim će se Pozivom pridonijeti rješavanju identificiranih slabosti u MSP-ovima, u vezi s nedostatnom primjenom informacijskih i komunikacijskih tehnologija u poslovnim procesima radi povećanja njihove konkurentnosti. Dodjelom potpora male vrijednosti potiču se MSP-ovi na primjenu informacijske i komunikacijske tehnologije radi optimiziranja poslovnih procesa, integriranja poslovnih funkcija, učinkovite organizacije tijeka rada, poboljšanja interakcije s klijentima i dobavljačima te poboljšanja tržišnog položaja poduzeća.

Ukupna je vrijednost poziva 53.200.000 kn. Najniža vrijednost potpore koja se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 80.000,00 kuna, dok najviši iznos bespovratnih sredstava iznosi 1.000.000,00 kuna. Dodijeljene potpore spadaju u kategoriju potpora male vrijednosti (de minimis).

Prihvatljivi prijavitelji su mikro, mali i srednji poduzetnici, prema uredbi EU 651/2014. Projekti će se moći prijaviti na natječaj od 28. kolovoza 2018. od 11 sati do 29. lipnja 2020. godine, odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava. 

Natječajnu dokumentaciju i upute za prijavu projekta možete preuzeti putem sustava e-Fonodovi, na kojem se i prijavljuju projekti.