Vrijeme održavanja: 17.10.2018. - 31.01.2019.

Objavljeno: 09. 10. 2018. , Ažurirano: 16. 01. 2019.

Pozivamo vas da se uključite u subvencionirani program usavršavanja u području sustava javne nabave.

Programe redovnog usavršavanja na jednodnevnim radionicama Hrvatske gospodarske komore odobrila je Uprava za politiku javne nabave Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta prema Pravilniku o izobrazbi u području javne nabave te ih objavljuje u Popisu programa usavršavanja, čime polaznici stječu pravo na obnovu certifikata.

Svako pojedino usavršavanje jednodnevni je program od osam nastavnih sati, koji svakom polazniku donosi osam bodova. Usavršavanje je namijenjeno zaposlenicima obveznika i ponuditelja u postupcima javne nabave kako bi se olakšala primjena odredbi novog Zakona o javnoj nabavi te omogućila razmjena iskustava i kvalitetan dijalog s predstavnicima Ministarstva. Maksimalan broj polaznika pojedinačnog programa usavršavanja je 50.

Svakom polazniku programa usavršavanja, odnosno jednodnevnih radionica HGK, Ministarstvo izdaje potvrdu o pohađanju programa usavršavanja. 

Nakon radionica održanih u Osijeku, (17. listopada), Koprivnici, (24. listopada)Sisku, (30. listopada), jednodnevne radionice HGK održat će se u:

  • Požegi, 27. studenog 2018.
    Naziv programa: Pregovarački postupak nabave bez prethodne objave poziva na nadmetanje; Ekonomski najpovoljnija ponuda; Plan nabave; Zaštita tržišnog natjecanja, sprečavanje korupcije i etika u sustavu javne nabave; Održiva (zelena) javna nabava (evidencijski broj: 2018-0335)
  • Dubrovniku, 31. siječnja 2019.
    Naziv programa: Europska jedinstvena dokumentacija o nabavi, pregled i ocjena ponuda i pravna zaštita (evidencijski broj: 2018-0293).
  • Zagrebu, u 2019. godini (točan datum ćemo pravovremeno objaviti).
    Naziv programa: Europska jedinstvena dokumentacija o nabavi, pregled i ocjena ponuda i pravna zaštita (evidencijski broj: 2018-0317)

Voditelji radionica su stručnjaci Uprave za sustav javne nabave Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Naknada za sudjelovanje na radionici iznosi 750 kuna (oslobođeno PDV-a, prema članku 6. Zakona o PDV). Članice Hrvatske gospodarske komore imaju popust te za njih naknada iznosi 650 kuna, a za svakog sljedećeg polaznika iz iste tvrtke naknada iznosi 550 kuna.

Više informacija o temama, programu predavanja, predavačima, prijavnici i podacima za plaćanje možete pronaći na stranici odabrane županijske komore, odnosno na poveznicama s imenom mjesta održavanja i datumom.

Radionice organizira Hrvatska gospodarska komora na temelju Sporazuma o poslovnoj suradnji s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta.