Objavljeno: 05. 03. 2019. , Ažurirano: 08. 04. 2019.

Hrvatska gospodarska komora, kao jedan od dionika Nacionalnoga strateškog okvira financijske pismenosti potrošača, i ove godine u suradnji s institucionalnim partnerima i članicama udruženja financijskih institucija nastavlja provoditi različite edukativno-informativne aktivnosti za podizanje razine financijske pismenosti građana i poslovnih subjekata.

Elektrostrojarska obrtnička škola

Elektrostrojarska obrtnička škola, Izvor: HGK

Treću godinu zaredom provodi se projekt Više znamo, bolje razumijemo, za učenike i nastavnike zagrebačkih srednjih škola u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje Grada Zagreba, Hanfom, Ministarstvom financija te financijskim institucijama – članicama komorskih udruženja.

Škola za modu i dizajn

Prva ekonomska škola, Izvor: HGK  

Edukacije se provode od 20. veljače do 15. ožujka u pet zagrebačkih srednjih škola: Elektrostrojarskoj obrtničkoj školi, Školi za modu i dizajn, Prvoj ekonomskoj školi, III. gimnaziji i Klasičnoj gimnaziji (Križanićeva).

Predavanjima u školama obuhvatit će se nekoliko tematskih cjelina: značaj financijske pismenosti, bankarstvo i upravljanje osobnim financijama, osiguranje, tržište kapitala, investicijski i mirovinski fondovi. Sudionici će dobiti prigodnu brošuru o osnovnim pojmovima i principima financijskog poslovanja te druge informativno-edukativne materijale.

Škola za modu i dizajn

Škola za modu i dizajn, Izvor: HGK  

HGK će i ove godine različitim događanjima u nekoliko gradova nastaviti tradicionalno obilježavanje Svjetskog i Europskog tjedna novca (25. - 29. ožujka), Svjetskog dana investicijskih fondova (19. travnja) te Svjetskog dana štednje (31. listopada). Inače, 2018. godine različitim oblicima financijske edukacije, u organizaciji HGK, obuhvaćeno je više od 1300 učenika, studenata i profesora u 11 hrvatskih gradova.

 

III. gimnazija, Izvor: HGK