Vrijeme održavanja: 12.04.2018.

Objavljeno: 20. 03. 2018. , Ažurirano: 13. 04. 2018.

Županijska komora Sisak u suradnji s Financijskim inspektoratom Ministarstva financija organizira edukaciju Sprječavanje pranja novca i financiranja terorizma u četvrtak, 12. travnja, u 10 sati u ŽK Sisak, na adresi Kranjčevićeva 16.

Tadija Šakić, voditelj Službe za nefinancijske subjekte Financijskog inspektorata, i Jadranka Brlić, voditeljica službe za prekršajni postupak, upoznat će prisutne s odredbama novog Zakona o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma (procjena rizika, mjere dubinske analize, interne kontrole) te primjerima iz prakse.

Radionica je namijenjena ovlaštenim računovođama, knjigovođama, poreznim savjetnicima i revizorima kao obveznicima provedbe mjera, radnji i postupaka za sprječavanje i otkrivanje pranja novca. Naime, obveznici primjene Zakona o sprečavanju pranja novca i financiranja terorizma dužni su u skladu s člankom 71. spomenutog Zakona svake godine provesti stručno osposobljavanje i izobrazbu. Svi će polaznici dobiti potvrdu kao dokaz o prisustvovanju stručnom osposobljavanju i izobrazbi za ovu godinu.

Radionica je besplatna, a očekivano trajanje je tri sata. Sudjelovanje je potrebno prijaviti putem online prijavnice (u nastavku teksta), a rok prijave je 11. travnja.

Program se nalazi u pratećim dokumentima. Kontakt-osobe u ŽK Sisak jesu Kristina Grabovica (telefon: 044/522-322, elektronička adresa: kgrabovica@hgk.hr) i Dragoslav Krnjaić (telefon: 044/524-117), elektronička adresa: dkrnjaic@hgk.hr).